28 Aralık 2015 Pazartesi

Melisa Çayının Faydaları

Melisa Çayının Faydaları,Melisa Çayının Faydaları nedir,Melisa Çayının Faydaları nelerdir,Melisa Çayının Faydası,Melisa Çayı Hazırlanışı,Melisa Çayının Faydaları nelerdir..
Melisa Çayının Faydaları
Melisa çayı bir sürü tedavi edici özelliği olan güzel kokulu ve aromalı bitki çayıdır. Aynı zamanda sinirleri yatıştıran bir içecektir. Melisa ile çayı nevroz, depresyon, uykusuzluk ve huzursuzluk zamanı içilir. Ayrıca, melisa çayı kalbi güçlendirir ve iştah artırır. Bu çay kas spazmlarını giderir, hafif soğuk algınlığını iyileştirir.
Melisa otu (Melissa officinalis) – başka bir adı ile “limon nanesi”, çok dallı, küçük beyaz çiçekleri ve yumuşak tüylü yaprakları olan çok yıllık çalımsı bir bitkidir. Melisa otunun boyu 50-120 sm kadar uzar. Melisanın ana vatanı Doğu Akdeniz ve Batı Asya olarak biliniyor. Yaprakları tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Melisa yaprakları sezonda birkaç kez toplana biliyor. İlk yaprakları mayıs-haziran aylarında kullana biliyor.
Melisa otundan sedatif, analjezik, antikonvülsan, analjezik, antimikrobiyal ve kalp rahatsızlıklarında kullanılan bitkisel ilaçlar hazırlanmaktadır. Dahilen kullanıldığı zaman solunumu yavaşlatır ve kalp atışlarının hızını düşürür, taşikardi ataklarını azaltır, nefes darlığını giderir, kalp ağrısını sakinleştirir, kan basıncını düşürür, düz kas spazmlarını giderir, iştah açar, kusma ve şişkinliği ortadan kaldırır, adet düzensizliğine iyi gelir.
Melisa otu çeşitli nevraljilerde, baş ağrısında, isteri, evham, uykusuzluk, mide ağrısı, anemi, ateroskleroz, kolesistit, safra taşı, ağrılı adet görmelerde, hamilelikte bir antiemetik olarak, emziren annelerde ise süt üretiminin arttırılması için kullanılan şifalı bir bitkidir.
Melisa otu Kimyasal bileşimi?
Melisa otunun yaprakları ve sapından limon kokusu olan uçucu yağ uretiliyor. Bu yağ sitral, sitronelal, mirsen, geraniol maddelerini içerir. Uçucu yağın miktarı ve bileşimi yetiştirme yerine göre değişir. Melisa otu aynı zamanda askorbik asit (150 mg /%); tanenler (% 5); kahve, oleanolik ve ursolik asit; yoğun yağlar (% 20) içerir.
Melisa otu, vitamin ve mineral açısından da zengin bir bitkidir: B1, B2 ve C vitaminleri; karotenoidler; sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, manganez, krom, selenyum, bakır ve çinko içerir.
Melisa çayının faydaları
• Çocuk nevrozları
• Kronik gastrit
• Kolesistit
• Diyabet
• Hamilelikte antiemetik olarak
• Migren
• Epilepsi
• Taşikardi
• Herpes
• Grip
• Kızamık
• Rahim kaslarının tonusunu arttırır
Melisa çayı nasıl yapılır?
1 çay kaşığı kuru melisa yapraklarını bir su bardağı kaynar suda 10 -15 dakika demleyin. Taze melisadan çay demleneceği zaman bir dalını bir fincan kaynar suda demleyin. İsteye göre soğuk ve sıcak içilir. Bu çayı günde 2 kere içmeniz yeterlidir. Her seferinde taze demleseniz daha iyi olur.
Melisa çayının zararları ve yan etkileri
Düşük tansiyonu olan insanlar için bu çayın tüketimi tavsiye edilmiyor. Aksi taktirde baş dönmesi ve halsizlik olabilir. İçerdiği uçucu yağ alerjiye neden ola bilir.
Açıklama : Yazımızda verilen bitki çayı nasıl demlenir, kaynatılır, yapılır, ne sıklıkla içilmeli, bitkisinin çayın demleme şekli çayının kaynatılma süresi kaç dakika olarak hazırlanır ve nasıl içilir, neye iyi gelir, ne işe yarar, sağlık açısından nasıl tüketilmeli bilgileri içermektedir.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

MNG KARGO Çanakkale Bozcaada. MNG KARGO Şubeleri

MNG KARGO Çanakkale Bozcaada Şubeleri Adres telefon iletişim bilgileri  MNG kargo Ezine şubesi. Adres telefon iletişim bilgileri çalışma s...