13 Mayıs 2016 Cuma

Toplum Yararına TYP Arama İşlemleri İş Başvurusu

Toplum Yararına Çalışma Programları Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP)
İŞKUR, işsizlikle mücadele için çeşitli projeler geliştiriyor. Kurumun iş arayan kişiler için geçici de olsa çözüm olacak projesi büyük ilgi görüyor. İşkur bu programını Toplum Yararına Çalışma, TYÇP olarak adlandırıyor. Bu uygulama iş imkanlarının kısıtlı olduğu, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, işi olmayan vatandaşların kısa süreli istihdamını sağlamayı hedefliyor. Bu kişilerin işe yerleştirilip eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesine fırsat veren programlardır. Bu faaliyetler, genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde kuruma kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzak kalmamaları, geçim sıkıntısına düşmemelerini için gerçekleştiriliyor. İşi olmayan kişilerin belirli süreli de olsa, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini kaybetmemeleri için özellikle Doğu illerinde yürütülmektedirler.

TYÇP’ler, çevre düzenlemesi, otoyol kıyılarının çiçeklendirilmesi, temizlik, kamusal altyapının yenilenmesi, MEB’e bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları konularında görevlendirilirler. Bu programlar büyük ilgi gördüğü için başvuranlar arasından kura çekilerek katılımcılar belirleniyor.

Katılımcılara TYÇP süresince cari asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesaplanan ücret ödeniyor. Aynı zamanda sosyal güvenlik ve genel sağlık sigorta prim ödemeleri de İşkur tarafından gerçekleştiriliyor.
İŞKUR TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programları) ile ilgili genelgeye ulaşmak için tıklayınız. 
Etiket ler:
İşkur geçici işçi alımı, İşkur geçici işçi başvurusu, İŞKUR TYÇP, Toplum Yararına Çalışma Programı başvuru şartları, Toplum Yararına Çalışma Projesi,TYÇP
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

MNG KARGO Çanakkale Bozcaada. MNG KARGO Şubeleri

MNG KARGO Çanakkale Bozcaada Şubeleri Adres telefon iletişim bilgileri  MNG kargo Ezine şubesi. Adres telefon iletişim bilgileri çalışma s...